Flippaaminen – ota haltuun flippaus sijoitusstrategiana

Flippaaminen on asuntosijoitusstrategia, jossa asunto ostetaan edullisesti, tehdään siihen tarvittavat parannukset ja myydään se edelleen voitolla. Tämä sijoitusstrategia tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden ansaita merkittäviä tuottoja lyhyessä ajassa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä flippaaminen tarkalleen tarkoittaa ja kuinka voit menestyksekkäästi löytää ja flipata huoneistoja.

Mitä on flippaaminen?

Flippaaminen on huoneistojen ostamista, remontoimista ja myymistä voitolla. Idea on löytää huoneisto, joka on aliarvostettu tai huonossa kunnossa, mutta jolla on potentiaalia nousta arvossa remontin ja parannusten avulla. Tämä voi sisältää pintojen uusimisen, keittiön ja kylpyhuoneen päivittämisen, pihan kunnostamisen ja muiden parannusten tekemisen. Tavoitteena on tehdä huoneistosta houkutteleva ja myydä se edelleen markkina-arvoa korkeammalla hinnalla.

Kenelle flippaus sopii?

Flippaaminen sijoitusstrategiana sopii sellaiselle asuntosijoittajalle, joka on valmis satsaamaan aikaansa asunnon kunnostamiseen saadakseen merkittävää tuottoa nopeasti. Vaikket remontoisikaan asuntoa itse, vaatii myös remontin suunnittelu, hallinta ja yhteydenpito yhteistyökumppaneihin rutkasti aikaa. Mikäli flippaamiseen ryhtyy, on myös taloudellisesti varauduttava siihen, että remontoinnin kulut tulevat maksettavaksi ennen tuottoa.

Millainen on hyvä flippauskohde ja miten sen löytää?

Flippaamiseen sopivia asuntoja kannattaa etsiä alueita, joilla asunnoille on kysyntää ja tällöin sen myyminen on helpompaa. Flippauskohdetta kannattaa etsiä kasvavilta ja kehittyviltä alueilta. Remontin jälkeinen arvonnousu on aina merkittävin hyvällä alueella sijaitsevissa kohteissa, koska ostajia riittää. 

Hyvältä alueelta on kuitenkin vaikeaa löytää sopivaa kohdetta edullisesti koska kysyntä on kovaa. Avainasemassa on löytää  asunnot, jotka ovat sellaisessa kunnossa, että ne todella kaipaavat remontointia. Usein tällaisten asuntojen hinnassa on myös neuvotteluvaraa. On myös tärkeää osana neuvotella hinnasta. 

Hyvän flippauskohteen löytäminen vaatii tutkimusta ja huolellista analyysia. Asuntomarkkinoiden seuraaminen on tärkeää, jotta saat tietoa alueista, joilla asuntojen arvo on nousussa tai tulee todennäköisesti nousemaan tulevaisuudessa. Voit keskustella asiasta myös kiinteistövälittäjien kanssa, koska heillä on yleensä ajantasaisin tieto alueiden kehityssuunnista. Flippauskohteen löytäminen vaatii asuntojen markkinapaikkojen tiivistä seuraamista ja nopeaa reagointia, kun potentiaalinen kohde tulee myytäväksi. Flippaamiseen sopivia asuntoja voit löytää huutokaupat.com, tori.fi sekä etuovi.com -sivustoilta. Usein kyseisten sivustojen parhaimmat kohteet myydään hetkessä. Tämän vuoksi remonttia vailla olevia huoneistoja kannattaa kysellä myös suuremmilta kiinteistösijoittajilta tai asuntojen tukkumyyjiltä, kuten b7asunnot.fi

Flippauskohteen ostaminen

Kun olet löytänyt sopivan flippauskohteen, on aika tehdä ostotarjous. Tee perusteellinen huoneiston tarkastus ja laske remonttikustannukset realistisesti. 

Älä unohda ottaa huomioon asunnon hankintahinnan lisäksi muita kuluja, jotta varmistut että sinulla on riittävästi pääoma saattaa projekti loppuun saakka.  

Asunnon hankintahinnan lisäksi kannattaa ottaa huomioon muun muassa nämä kulut: 

  • Materiaali- ja remontointikustannukset
  • Yhtiövastikkeet remontin aikana
  • Lainakorot ja lyhennykset, mikäli asunto on ostettu lainalla
  • Asunnon myyntiin liittyvät kuut, kuten välittäjän palkkio, isännöitsijäntofistus
  • Varainsiirtovero, joka on 2 % kauppahinnasta asunto-osakkaiden myynnissä
  • Myyntivoittoverot
  • Oman työn arvo. Vaikka et maksaisi itsellesi palkkaa, kannattaa muistaa että myös omalla ajallasi on arvo ja vaihtoehtoiskustannus. Mieti kuinka paljon projektin pitää tuottaa jokaista työtuntiasi kohden?

Millainen remontti flippauskohteeseen kannattaa tehdä?

Kun olet ostanut flippauskohteen, on tärkeää suunnitella remontti huolellisesti. Remontointitarpeet vaihtelevat aina kohteen mukaan, mutta yleisesti ottaen kannattaa satsata remontoimaan tilat, joihin ostajat kiinnittävän eniten huomiota. Keskity ensisijaisesti keittiöön ja kylpyhuoneeseen, sillä ne ovat yleensä ne tilat, jotka vaikuttavat eniten huoneiston arvoon. Kiinnitä huomiota myös pintamateriaaleihin, kuten seiniin ja lattiamateriaaleihin, jotka tekevät merkittävän eron asunnon ulkonäköön.

Kiinnostavatko alle markkinahintaiset sijoitusasunnot?

Liity sivuston alalaidasta B7 -jäseneksi, ja saat ensimmäisenä tiedon uusista sijoitusasuntokohteista, jotka ovat saatavilla kauttamme alle markkinahinnan.

Lue myös

Asuntosijoittaminen ja korkojen nousu

Asuntosijoittaminen on yksi suosituimmista sijoitusmuodoista Suomessa, ja korkojen nousun myötä moni pohtii nyt tilanteen vaikutusta sijoitustoimintaan. Verohallinnon mukaan vuonna 2021 Suomessa oli 308 000 asuntosijoittajaa,

Lue lisää »