Asuntosijoittajan opas – lataa ilmaiseksi

Asuntosijoittajan oppaaseen olemme koonneet kattavaan ja helposti ymmärrettävään muotoon tiedot, joita tarvitset harkitessasi asuntosijoittamisen aloittamista. 

Oppaan luettuasi ymmärrät asuntosijoittamisen perusperiaatteet, tyypillisimmät sijoitusstrategiat ja niiden valintaperusteet sekä osaat välttää tyypillisimmät virheet ottaessasi ensiaskeleet asuntosijoittajana.

Lataa opas ilmaiseksi täyttämällä oheinen lomake. Saat oppaan heti sähköpostiisi.

Samalla liityt B7-jäseneksi ja saat jatkossa tiedon uusista asuntosijoituskohteista ennen muita. Voit poistua listalta koska vain.

Hyväksyminen

Asuntosijoittajan oppaan sisältö

Olemme tiivistäneet oppaaseen asuntosijoittamisen prosessin selkeään ja helposti ymmärrettävään muotoon. Opas sopii erityisesti sinulle, joka harkitset asuntosijoittamisen aloittamista tai olet vasta aloittanut asuntosijoittamisen ja haluat saada vielä paremman käsityksen asuntosijoittamisen kokonaiskuvasta.

Oppaassa käsittelemme seuraavat asuntosijoittamiseen liittyvät asiat.

Asuntosijoittamisen tavoitteiden määrittely

Ensimmäisenä käymme oppaassa läpi asuntosijoittamisen tavoitteiden määrittelyn. On tärkeää, että asuntosijottamisen tavoitteet mietitään henkilökohtaisten tavoitteiden pohjalta. 

Sijoitusstrategian valinta

Sijoitustrategiaa valittaessa pohditaan, millaista tuottoa tavoitellaan, miten pitkään sijoitusasunto aiotaan pitää omistuksessa ja millaiseen asuntoon ja sen sijaintiin halutaan sijoittaa.

Esittelemme 6 yleistä sijoitustrategiaa. Ulkopuolelle on jätetty ne sijoitusstrategiat, joihin aloittavat asuntosijoittajat eivät tyypillisesti tartu. 

Rahoituksen hankkiminen

Suurin osa asuntosijoittajista käyttää lainarahaa sijoitusasuntojen hankkimiseen. Tällöin puhutaan velkavivun hyödyntämisestä tai velkavivuttamisesta. Kerromme oppaassa kuinka lainarahoituksen hakeminen sijoitusasuntoa varten tyypillisesti etenee ja mitä asioita on hyvä ottaa huomioon.

Alueisiin ja niiden kehityssuuntiin tutustuminen

Kun tavoitteet, strategia ja rahoitus ovat kunnossa, on aika aloittaa huolellinen tutkimustyö. On tärkeää tietää, miltä alueelta sijoitusasunto kannattaa hankkia. Alueella on merkittävä vaikutus sijoituksen tuottopotentiaaliin ja riskeihin. Kerromme oppaassa, mihin asioihin sinun tulee kiinnittää huomita kun arvioit alueiden potentiaalia sijoittajan näkökulmasta.

Asunnon valinta

Kun sijoitusstrategia ja sopiva alue on päätetty, on aika alkaa etsiä kriteereihin sopivaa asuntoa. Oppaassa jaamme parhaat vinkit siihen, mistä löydät sijoituskäyttöön sopivia asuntoja ja kuinka löydät myös sellaisia asuntoja, jotka eivät ole vielä julkisesti myynnissä.

Tietämällä parhaat kanavat sijoitusasunnon etsimiseen sinun ei tarvitse käyttää valtavasti aikaa sopivan kohteen etsimiseen. 

Asunnon vuokraaminen

Sijoitusasunnon vuokraaminen voi mietityttää asuntosijoittajaa varsinkin, jos hoidettavana on myös muita asuntoja eikä asuntosijoittaminen ole päätyö. Ehtiikö kaiken hoitaa itse vai kannattaisiko käyttää välittäjän apua? Oppaassa kerromme, miten asunnon vuokraaminen ja yhteydenpito vuokralaiseen hoidetaan mahdollisimman vaivattomasti.

Taloyhtiön asiat

Asuntosijoittajan on tärkeää ymmärtää, miten taloyhtiö yleisesti ottaen toimii. Kerromme tiiviisti olennaisimmat tiedot taloyhtiön toiminnasta sekä siitä, miten asuntosijoittaja voi hyötyä osallistuessaan taloyhtiön hallituksen toimintaan ja miten siihen halutessaan pääsee mukaan.

Lataa opas, ota asuntosijoittamisen kokonaiskuva haltuun ja vältä tyypillisimmät virheet.